DNA ernstig bezorgd over koersontwikkeling

De Nationale Assemblee komt dinsdag in een openbare vergadering bijeen waarbij de regering in zal gaan op de huidige ontwikkelingen op het koersenfront. Het parlement maakt zich dermate grote zorgen over de alsmaar stijgende wisselkoers, dat de vergadering van gistermiddag, donderdag 23 maart, over de ontwerpwet nadere wijziging van de Wet Accijns Alcoholvrije Dranken na opening werd geschorst. 

Waarnemend fractieleider van de VHP, Mahinder Jogi, die bij het agendapunt mededelingen het woord nam, zei dat de ontwikkelingen rond de koers zeer ernstig zijn. De dagelijkse stijging van de wisselkoers heeft directe gevolgen voor de  prijzen van goederen en diensten. De situatie waaronder de bevolking gebukt gaat is zeer zorgelijk en ernstig. Hij  stelde voor het debat over de wet accijns te parkeren en de regering ter stond te vragen om in het parlement duidelijkheid te komen verschaffen over de koerssituatie. 

Assembleevoorzitter Marinus Bee die de situatie met betrekking tot de wisselkoers ook zeer ernstig noemt, schaarde zich achter het voorstel van Jogi. Hij schorste de vergadering om met de regering af te stemmen. Bij de hervatting van de vergadering enkele uren daarna deelde hij het parlement mee, dat de vergadering met de regering over de koerssituatie volgende week dinsdag zal plaatsvinden. De behandeling van de ontwerpwet wijziging wet accijns is voorlopig verdaagd naar een nog te bepalen datum,

De wisselkoers heeft eind vorig week de grens van SRD 35 voor de US-dollar gepasseerd. De stijging van de koers zette zich begin deze week voort en is gisteren gestegen naar SRD 35,79. Gelet op de trend van de afgelopen dagen zal de grens van SRD 36 gauw bereikt zijn. Wanneer de grens zal zijn bereikt kan niemand voorspellen, ook de monetaire autoriteiten niet.

SS

error: Kopiëren mag niet!