Poll: Burgers denken dat vermeende malversaties tussen 2010-2020 ongestraft zullen blijven

Een meerderheid in de samenleving denkt, dat vermeende malversaties tussen 2010-2020 ongestraft zullen blijven. Zij verwachten niet dat de zaken degelijk onderzocht zullen worden. Op de vraag in een onlangs gehouden poll op de website van Dagblad Suriname ‘Denkt u dat de mogelijke financiële malversaties uit de periode 2010-2020 wel onderzocht worden”, werd alsvolgt gestemd: Nee (68%, 907 stemmen), Ja (32%, 425 stemmen). Het totaal aantal stemmers bedraagt 1.332 personen. 

Publieke druk 

Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen waarom burgers van Suriname geloven, dat de malversaties uit de periode 2010-2020 van de regeringen onder Desi Bouterse worden onderzocht. Er is veel politieke en publieke druk geweest voor een onderzoek naar de gebeurtenissen in die periode, en het is mogelijk dat sommige burgers geloven dat dit onderzoek zal plaatsvinden. 

Er is ook de mogelijkheid dat sommige burgers de verklaringen van de regering-Bouterse hebben gehoord en deze als waar aannemen. Aangezien de exacte redenen voor de overtuiging van burgers niet bekend zijn, is het belangrijk dat de regering van Suriname duidelijk maakt dat er een onafhankelijk onderzoek zal worden gedaan naar de malversaties in de periode 2010-2020. Dit zou de burgers kunnen helpen om hun vertrouwen in de huidige  regering te herwinnen.

error: Kopiëren mag niet!