Natio hoopt om Mexico verslaan in eigen Essedstadion

Morgen, 23 maart, zal Suriname in het Franklin Essedstadion op nemen tegen Mexico, de huidige nummer een van het Concacaf gebied. De Nations Leaguewedstrijd wordt afgetrapt om 9uur in de avond.

De Surinaamse selectie bestaat voornamelijk uit profs uit het buitenland. Alleen August Hok-Ahin (PVV), Faustino Benali (PVV), Sergino Eduard (Transvaal) en Jamilhio Rigters (Robinhood) spelen in de lokale SVB-competitie.

De andere spelers opgeroepen door bondscoach Aaron Winter zijn:  Ishan Kort (Jong Sparta), Joey Roggeveen (Jong Ajax), Dion Malone (Karmiotissa), Myenty Abena (Ferencvarosi), Shaquille Pinas (Hammarby IF), Damil Dankerlui (FC Groningen), Calvin Mac-Intosch (SC Cambuur), Delvechio Blackson (SC Telstar), Anfernee Dijskteel (Middlesbrough), Fabian Sporkslede (Bnei Sakhnin), Kelvin Leerdam (LA Galaxy), Diego Biseswar (PAOK), Roscello Vlijter (Peiya 2014), Gleofilo Vlijter (Hapoel Ramat Gan Givatayim), Florian Jozefzoon (RKC), Sheraldo Becker (Union Berlin), Jeredy Hilterman (Almere City), Leandro Kappel (Pendikspor) en Danzell Gravenberch (Karmiotissa).

Mitchell Te Vrede, Kenneth Paal en Ridgeciano Haps waren ook opgeroepen maar moesten afhaken wegens blessures, terwijl Tjarron Chery om privé redenen afmeldde.

Het wordt de derde keer dat Natio uitkomt tegen El Tri. In 1977 was het de eerste keer in WK Kwalificatie verband en verloor Suriname de wedstrijd met 8-1. Vorig jaar, de tweede keer, verloren wij in de Nations League met 3-0.

De Mexicanen, die dinsdagavond arriveerden in Suriname, hebben voornamelijk spelers opgeroepen uit de lokale competitie. 17 uit de 22 opgeroepen spelers komen uit in de Liga MX. De Mexicaanse bondscoach, Diego Cocca, heeft enkele opvallende namen als topdoelman Guillermo Ochoa (Salernitana), Raul Jimenez (Wolverhampton Wolves) en Hirving Lozano (Napoli) thuis gelaten.

Beide bondcoaches zullen hun eerste wedstrijd spelen in deze match. De Nederlander Aaron Winter wordt later vandaag officieel gepresenteerd als bondscoach van Natio, terwijl de Argentijn Diego Cocca sinds februari aan roer staat bij de Mexicanen.

Het is de laatste groepswedstrijd voor Suriname, die na drie wedstrijden in de League A op de laatste plaats zit met een punt.  Natio speelde eerst in eigen huis gelijk tegen Jamaica en daarna werd uit er twee keer verloren tegen Jamaica en Mexico. De drielandengroep wordt geleid door Jamaica (5pnt) gevolgd door Mexico (3pnt) op de tweede.

In normale situatie zou Suriname degraderen naar de League B van de Nations League, maar eind Februari maakte Concacaf bekend dat in het kader van uitbreidingen naar vier ploegen per groep, dit jaar geen enkel land zal degraderen. Suriname blijft dus in League A ongeacht het resultaat. Als derde in de groep gaat Natio naar de kwalificatieronde van de Gold Cup, welke in Juni wordt gespeeld.

error: Kopiëren mag niet!