Kiesregeling voorstellen

Een studiegroep onder leiding van Hans Lim A Po heeft twee voorstellen gedaan voor de aanpassing van de Kiesregeling, naar aanleiding van de uitspraak van het Constitutioneel Hof dat elke stem evenveel waard moet zijn. Het eerste voorstel is dat alle tien districten één zetel toegewezen krijgen, waarna de andere 41 zetels via de landelijke evenredigheid worden verdeeld op basis van behaalde stemmen. Het tweede voorstel is dat elk district twee zetels krijgt toegewezen, en de rest via landelijke evenredigheid verdeeld wordt. President Chan Santokhi spreekt lovend over het rapport en meldt dat de regering en het parlement binnen twee maanden een ontwerpwet zullen opstellen, zodat de aanpassing van de Kiesregeling nog dit jaar een feit zal zijn. De Kiesregeling moet aangepast worden om ‘one person one vote’ te realiseren.

error: Kopiëren mag niet!