BANKING
De bankenproblemen verminderen in Azië
DOOR DUNCAN MIL

22 maart 2023 – Dollar-denominated Additional Tier-1 (AT1)-obligaties uitgegeven door banken in Azië-Pacific zijn hersteld, waardoor beleggers die zich onzeker voelen of hun geld veilig is na de ineenstorting van Credit Suisse gerustgesteld zijn.

Van de 38 dollar-denominated perpetual bonds die in Azië-Pacific verhandeld werden op de middag in Hongkong op woensdag (22 maart 2023), stegen 31 een beetje, terwijl zeven lager waren, volgens Bloomberg.

De AT1-nota van China’s Bank of Communications steeg 1,4 cent naar 95,5 cent per dollar – de grootste stijging sinds het begin van 2020 – terwijl de obligatie van Kookmin Bank uit Zuid-Korea 0,8 cent steeg naar 94,1 cent.

Onder de obligaties die daalden, waren de papieren van Nanyang Commercial Bank Ltd uit Hongkong die 0,4 cent daalden naar 94,5 cent, en de nota van Guangzhou Rural Commercial Bank Co die 0,4 cent op de dollar verloor.

AT1-notulen, ook wel “contingent convertibles” of “CoCos” genoemd, zijn schuldbewijzen die na de financiële crisis van 2008 zijn gecreëerd om bondhouders te laten absorberen verliezen om een ​​bank overeind te houden.

Na de overname van Credit Suisse door het Zwitsers-gebaseerde UBS Group, werden haar AT1-notities met een waarde van SFr 16 miljard (US$ 17,3 miljard) geschreven naar nul, wat de crisis veroorzaakte.

“De overheidshulp was te streng en heeft de AT1-markt verwoest”, vertelde Peter Ru, strategieleider bij Neuberger Berman in Shanghai, aan de South China Morning Post.

“De overheidshulp was te streng en heeft de AT1-markt verwoest.”

error: Kopiëren mag niet!