VK breidt uitzettingsovereenkomst Rwanda uit

De UK heeft een omstreden afzettingsakkoord met Rwanda uitgebreid om ook alle migranten die illegaal het VK binnenkomen via “veilige” landen, en niet alleen asielzoekers, te omvatten, na een bezoek van minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman aan Kigali op zaterdag.

Onder de overeenkomst kunnen personen die illegaal het VK binnenkomen, naar Rwanda worden gebracht om hun asielaanvraag te laten beoordelen. Ze zullen in Afrika blijven in plaats van terugkeren naar het VK als ze er een toevlucht krijgen.

Het Centraal-Afrikaanse land ontving meer dan 120 miljoen pond ($146 miljoen) aan ontwikkelingsfinanciering van zijn voormalige kolonisator in ruil voor het accepteren van asielzoekers. Volgens de Verenigde Naties Hoge Commissaris voor Vluchtelingen had het VK in november 2022 meer dan 230.000 vluchtelingen en 127.000 openstaande asielzaken.

error: Kopiëren mag niet!