Rusland dreigt straaljagers van Polen en Slowakije te vernietigen

Rusland heeft gedreigd om elk gevechtsvliegtuig te vernietigen dat aan Oekraïne is gegeven door zijn bondgenoten, nadat de twee landen vliegtuigen beloofd hadden.

De Slowaakse premier Eduard Heger zei dat zijn land 13 MiG-29’s naar Oekraïne zou sturen, nadat Warschau had aangekondigd dat het minstens vier van zijn eigen vliegtuigen zou uitzenden.

Oekraïne ontving recentelijk Joint Direct Attack Munition-Extended Range precisie geleide bommen, of JDAM-ERs. De kits, verstrekt door de VS, kunnen worden vastgezet op ongeleide bommen, waardoor ze een bereik hebben van maximaal 72 km.

Deze langeafstandmunities maken vaste-vleugelvliegtuigen nuttiger op het slagveld.

Volgens militaire analisten van de VS zullen zelfs een paar JDAM-ERs Russische troepen ongekende moeilijkheden presenteren, omdat ze Oekraïne een precisie geleide fire-and-forget wapen bieden waarmee Oekraïense gevechtspiloten onmiddellijk kunnen wegvliegen nadat ze het hebben afgevuurd, waardoor ze zich scheiden van vijandelijke luchtverdedigingssystemen.

error: Kopiëren mag niet!