Poll: Maar liefst driekwart bevolking gelooft niet dat regering plan heeft om uit de ellende te geraken

Uit een recent gehouden poll op de website van Dagblad Suriname zou de conclusie kunnen worden getrokken, dat maar liefst driekwart van het volk niet gelooft, dat de regering een plan heeft om uit de ellende te geraken. 

Op de vraag aan de lezers en volgers van de krant werd de vraag gesteld ‘Gelooft u dat de regering een plan heeft om uit de ellende te komen’ werd door 1.487 personen – van de in totaal 1.976 personen die de poll hebben ingevuld – als antwoord ‘Nee’ aangevinkt, ofwel 75 procent.

Slechts 489 mensen vulden ‘Ja’ in (25%), en zij geloven dus wel, dat de regering Santokhi-Brunswijk een plan heeft

De meerheid van Surinamers gelooft niet dat, de regering een plan heeft om uit de crisis te komen, omdat er in het verleden al verschillende plannen zijn gepresenteerd, maar deze hebben niet geleid tot een duurzame verbetering van de economische situatie. Veel Surinamers hebben het gevoel, dat de regering niet effectief is in het zoeken naar oplossingen voor de economische problemen in het land. Daarnaast hebben veel Surinamers het gevoel dat de regering te veel gefocust is op het versterken van haar eigen macht en te weinig op het verbeteren van de levensomstandigheden van de bevolking.

Ja, er is een Herstelplan, maar……

De regering heeft ook nog niet goed gecommuniceerd wat het precies wil doen om de economie te verbeteren. Hierdoor hebben veel Surinamers het gevoel dat de regering geen echt plan heeft om de crisis het hoofd te bieden. Ja, er is een Herstelplan. Maar, wat is de inhoud, hoe ziet dat plan eruit, wat wordt of is inmiddels hersteld? Dat wil de man en vrouw in de straat graag in duidelijke taal vernemen. Die man en die vrouw vinden dat er vooral veel wordt gepraat en dat de ene na de andere werkgroep en commissie uit de grond worden getrokken. 

Iedere maand ziet het volk de bodem van de portemonnee eerder

Maar, de koers blijft maar a la dol op hol slaan, met als gevolg, dat ook de prijzen van producten in de winkels en supermarkten en de prijzen van diensten maar de lucht in blijven gaan. Het volk ziet amper verbetering en ziet iedere maand eerder de bodem van de portemonnee in zicht komen.

PK

error: Kopiëren mag niet!