Ook fruit is welhaast onbetaalbaar – “Hoe moeten wij nu fruit geven aan onze kinderen?

De prijzen van welhaast alle producten worden aangepast, maar vele burgers schrikken van de prijzen van vruchtensoorten. Een vrucht per dag eten is heel gezond. maar hoe doe je dat nu?, vraagt een vrouw zich af. “Ik kan het nog missen, maar hoe staat het met mijn kinderen? Je wordt geleerd dat fruit eten heel goed is. Het is goed voor je gezondheid dus weerstand, stoelgang, enkele aandoeningen en de groei, maar wat moet je de kinderen nu aanleren? 

“Ik was op de markt om inkopen te doen en breng mijn kleindochter vaak mee, zij houdt van vruchten en haar lievelings vruchten zijn druiven”, zegt een andere vrouw. “Voor een klein hoopje druiven moest ik SRD 200 betalen, Ik dacht, ik ga verder om iets anders te zoeken. Een verkoopster vroeg voor 5 sterappels SRD 150,  een zuurzak (kleintje) voor SRD 125 groot 350 en 5 manja’s voor SRD 100, de grote manja’s waren tussen SRD 175 en SRD 250. Alsof dat niet erg genoeg is, werd er voor een tros bacoven met niet eens 10 stuks SRD 75 gevraagd. Dat vind ik wel erg, kijk je hebt standhouders die het goedkoper verkopen of de prijs willen droppen, maar weet je hoeveel ronden je eerst moet draaien op de markt? Ik vind het verschrikkelijk”, aldus de vrouw. 

“Hoe moeten wij nu fruit geven aan onze kinderen? Ik eet vaak een sinaasappel, maar hoe moet ik het nu doen? Ik denk dat ik nu wel zelf ga planten, maar voor je geniet duurt het toch weer een tijd.”

Een standhouder die groenten en vruchten verkoopt geeft aan, dat sommige standhouders vaak genoeg overdrijven met de prijzen. “Ik kan het zelfde liedje zingen dat de groothandel een rol speelt of hun betrouwbare bron en dat mest en medicatie duur is geworden, maar dan nog. Je hebt sommigen die langs de straat of bij iemand gewoon de dingen plukken of laten plukken en dan nog zoveel vragen” zegt de standhouder. “Mijn prijzen zijn ook aangepast, maar ik hou er rekening mee. Ik weet dat ik ook moet verdienen, maar mi ne priet ding sma ai.” 

“Niet alleen op de markt, maar ook langs de straat zijn de prijzen heel scherp van vruchtensoorten”, zegt een man. “Op de markt betaal je nog iets redelijk vind ik, maar langs de staat zijn de vruchten duurder. Het lijkt alsof de vruchten die langs de straat verkocht worden een speciaal  groeiproces hebben. Ik hoop echt dat men er anders over nadenkt, want op deze manier schrik je klanten af. Je gaat een groep daartussen hebben die het niet erg vindt of niet naar de prijs kijkt, maar je hebt daarnaast een grotere groep wiens budget nauwelijks nog iets voorstelt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!