OM: Eerste verdachten onlusten 17 februari op 29 en 30 maart voor rechter

In een summier persbericht heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdagmiddag 21 maart bekendgemaakt, dat op 29 en 30 maart de eerste verdachten voor de rechter verschijnen, voor hun mogelijke betrokkenheid bij de rellen van 17 februari. Het gaat tot nu toe om 112 personen die verdacht worden van grove en gewelddadige plunderingen, diefstal, vernielingen en opruiing.

Onduidelijk is of die 112 verdachten nu allemaal eind deze maand voor de rechter moeten verschijnen of een aantal.

“Opruiing of het oproepen tot geweld, diefstal, vernieling, plunderen van andermans eigendommen zijn strafbare feiten”, benadrukt het OM. Het Openbaar Ministerie benadrukt, dat bij de constatering van deze gedragingen onvermijdelijk zal worden overgegaan tot het aanhouden en vervolgen van deze overtreders. 

Overigens verstrekt het OM nog steeds geen informatie, ondanks herhaald verzoek van de redactie van Dagblad Suriname, over de vraag of inmiddels zicht is op wie achter de bestorming van het Assembleegebouw en de daarop volgende plunderingen, vernielingen en brandstichtingen in het centrum van Paramaribo zaten, wie de aanstichter of aanstichters waren. De rellen hadden immers veel weg van een georganiseerde, geplande actie.

PK

error: Kopiëren mag niet!