Minister Raghoebarsing noemt de antiregeringsprotesten 17 februari grote wake-up call

Stanley Raghoebarsing, minister van Financiën en Planning, noemt de antiregeringsprotesten van 17 februari een grote wake-up call. Hij stelt maandag in een uitgebreid interview met de Nederlandse krant NRC, dat het roer om moet, waarbij een kleine groep rijken en lokale politici met banden in de grondstoffensector te veel worden beschermd en dat dit gestopt moet worden.

Raghoebarsing wil zich focussen op hervormingen, waaronder belastinghervormingen, tariefaanpassingen, handhaving en versterking van instituten, en de reductie van ambtenarenapparaat. 

De samenwerking met het IMF staat momenteel stil, maar hij hoopt de economie nog op te kunnen vangen in de resterende 2,5 jaar van de regering. Oliedollars zullen waarschijnlijk pas na 2027 binnenkomen. Raghoebarsing wil dat de rijkdommen van Suriname ten goede komen aan de staatskas, door onder andere geen ontheffingen meer te geven bij belastingen van in- en uitvoer.

Raghoebarsing stelt ook, dat er veranderingen moeten komen om de armoede te verminderen en de economie te redden. Er moeten belastinghervormingen, tariefaanpassingen, beter bestuur en handhaving worden doorgevoerd, en instituten moeten worden versterkt. 

error: Kopiëren mag niet!