Het hof van beroep staat de vrijgave toe van het paspoort van Rosmah, de vrouw van de ex-premier om Hari Raya in Singapore door te brengen

Het gerechtshof staat de tijdelijke vrijlating van het paspoort van Datin Seri Rosmah Mansor toe, zodat ze naar Singapore kan om haar dochter en kleinzoon te bezoeken die ziek zijn. Een drieluik van rechters onder leiding van Justice Kamaludin Md Said maakte deze uitspraak nadat de advocaat van Rosmah, Datuk Jagjit Singh, hier op dinsdag (21 maart) zijn verweer had gedaan. Deputy Public Prosecutor Poh Yih Tinn stond de aanvraag niet tegen.

De rechtbank verleende de vrijlating van het paspoort voor Rosmah om van 23 maart tot 5 mei in Singapore te zijn en beval dat het reisdocument wordt teruggebracht aan de rechtbank op 10 mei. Jagjit vertelde de rechtbank dat Rosmah zes weken in het buurland zou doorbrengen omdat het tijd zou zijn voor de Hari Raya-vakantie. Het paspoort zou een week na de terugkeer van zijn cliënt uit Singapore worden teruggegeven.

Op 1 september vorig jaar werd Rosmah door het Hooggerechtshof van Kuala Lumpur schuldig bevonden aan drie aanklachten van corruptie in het zonne-hybride proces van RM1.25 miljard. De vrouw van de voormalige premier Datuk Seri Najib Razak werd schuldig bevonden aan één aanklacht van omkoping van RM187.5 miljoen en twee aanklachten van het accepteren van RM1.5 miljoen en RM5 miljoen, gelden gerelateerd aan het project in Sarawak. Rosmah is momenteel op borgtocht, in afwachting van een beroep op het Hof van Beroep in haar corruptiezaak. Het afstaan van het paspoort is een van de borgtochtvoorwaarden die aan haar zijn opgelegd door de rechtbank.

error: Kopiëren mag niet!