UKRAINIE
Russische invasie: situatierapport dag 390
DOOR PHIL BAINBRIDGE

20 maart 2023 – Chinese president Xi Jinping is aangekomen voor gesprekken met Vladimir Poetin, waarbij hij de groeiende banden met Moskou prijst en tegelijkertijd China als vredesmaker wil presenteren.

De Servische president Aleksandar Vučić heeft het International Criminal Court arrestatiebevel dat op 17 maart tegen Poetin uitgevaardigd werd, veroordeeld en beweerd dat het “slechte politieke gevolgen” zal hebben en de oorlog zal verlengen.

Lokale aanvallen door Oekraïense troepen in het Bakhmut-gebied en het stilvallen van de Russische opmars hebben zorgen bij het Russische leger gewekt over een mogelijke Oekraïense tegenoffensief, ofwel in Bakhmut of ergens anders in het zuidelijke gebied.

error: Kopiëren mag niet!