Nog steeds onduidelijk welke verdachte plunderaars en anderen voor rechter moeten verschijnen

Ook zou na een maand nog geen zicht zijn op de aanstichters

Een maand na de bestorming van het Assembleegebouw, de plunderingen, vernielingen en brandstichtingen in het centrum van Paramaribo zijn nog steeds geen verdachten voor de rechter verschenen. 

Het Openbaar Ministerie (OM) liet op 10 maart, in reactie op vragen van Dagblad Suriname weten, dat het het voornemen was om in die week met een update te komen in de zaak van 17 februari. 

“Echter is dat helaas niet gelukt, omdat nog niet alle informatie in kaart gebracht is. Er zijn verzoeken binnen gekomen van verdachten via hun advocaat waardoor in bepaalde zaken de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling wederom getoetst moet worden. Het gaat om bijna 100 zaken dus wij hopen dat in de loop van de komende week we een beter zicht hebben en met zekerheid kunnen aangeven welke zaken naar de zitting gaan en wat de tenlasteleggingen zijn.”

Kortom, deze week verwacht het OM dus met nadere informatie naar te treden. Overigens heeft het Openbaar Ministerie niet gereageerd op de vraag of de aanstichter(s) in beeld is/zijn van alle ongeregeldheden op vrijdag 17 februari. Het vermoeden bestaat, dat die ongeregeldheden vooraf waren gepland en dat er dus een of meerdere personen achter hebben gezeten om een ander aan te sturen.

PK

error: Kopiëren mag niet!