Gedeelte aanmeersteiger Meerzorg weggeslagen door aanvaring

Een flink stuk van het beneden gedeelte van de aanmeersteiger te Meerzorg is zaterdag bij een aanvaring door een boot weggeslagen. Naar vernomen wordt gaat het om een boot van Staatsolie.

De politie van Meerzorg heeft een rapport opgemaakt van het voorval. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan, maar enkele veerboten die er aangemeerd lagen hebben wat schade opgelopen. 

De districtscommissaris van Commewijne is bezig met het ministerie van Openbare Werken (OW), de Maritieme Autoriteit Suriname en Staatsolie om na te gaan hoe snel de aanmeersteiger hersteld kan worden en wie voor de aangerichte schade moet gaan opdraaien. De aanmeersteiger is recentelijk nog door OW hersteld, doch slechts het bovenste gedeelte. Het gedeelte dat door de aanvaring nu is weggeslagen, is van het oude beneden gedeelte.

Het aanmeren bij laag water wordt met de ontstane situatie nu problematisch.

error: Kopiëren mag niet!