“Burgers zijn stijgende prijzen zat”

Burgers geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij de stijgende prijzen van basisgoederen zat zijn. “Kijk maar naar de prijs van een kilo rijst en andere basisdingen. Je vraagt je soms af van hoe je de een moet kopen en het andere, als je niet veel op zak hebt”, zegt een vrouw.

“De kinderen moeten dagelijks naar school, dat betekent ook dat zij een broodje mee moeten nemen, maar kijk ook even naar de prijzen van een potje of doos met beleg. Vreselijk. Chocopasta voor SRD 95 en een klein potje pindakaas zo duur. Je kan ook niet elke dag dezelfde dingen zetten. Ik als volwassene zelf vind het eentonig en lust af en toe ook iets anders, maar je wordt gedwongen om een beleg te gebruiken. Ik dacht echt dat het anders zou zijn, maar het wordt met de dag erger”, zegt de vrouw.

 “Ik vraag me echt af hoe een gezin van vijf of meer het overleeft”,, aldus een man. “Mijn vrouw en ik redden het zelfs niet met een gezin van vier en ondanks dat wij beide werken, gaat het stroef. Dan hoe verder met de anderen. Ik hoop echt dat er een verandering komt, maar  dat blijven wij allemaal hopen, alleen wordt het niet gerealiseerd”, aldus de man.

TM

error: Kopiëren mag niet!