Vluchtende automobilist in Sommelsdijkstraat loop schotwond op door politiekogel

De verdachte automobilist R.R. heeft vrijdagavond 17 maart tijdens een politieoptreden in de van Sommelsdijkstraat een schotverwonding opgelopen terwijl hij op de vlucht was geslagen voor de politie.

Agenten van het politie ressort Centrum die in de Wilhelminastraat ter hoogte van Esso on the Run bezig waren met een verkeerscontrole, signaleerden op een bepaald moment een verdacht voertuig in de van Sommelsdijkstraat. Zij wendden zich vervolgens tot de bestuurder R.R. en bij navraag naar de autobescheiden, bleken deze niet in orde te zijn. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. 

Deze verkeersovertreder probeerde de agenten om te kopen door te vragen een verkeersovertreding van lagere orde op te leggen. Tijdens de controle van het voertuig sprong R.R op een onbewaakt moment in zijn auto en reed met verhoogde snelheid weg. 

De politie was daardoor genoodzaakt vuurwapengeweld toe te passen, waarbij de vluchtende automobilist een schotverwonding heeft opgelopen. Ondanks deze verwonding reed hij door en bij aankomst op zijn woonadres aan de Pakanistraat, schakelden zijn huisgenoten de politie in. 

Hierna is hij door medewerkers van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) opgespoord en in de boeien geslagen.

Met de ambulance werd hij voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling is hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Het voertuig waarmee hij zich verplaatste is door de politie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!