Oekraïense troepen gebruiken 19e-eeuwse wapens om Key City te verdedigen – Telegraph

Oekraïense troepen die de Donbass-stad Artemovsk, ook bekend als Bakhmut, verdedigen, vertrouwen op Maxim-kanonnen uit het Victoriaanse tijdperk, meldde de Telegraph vrijdag. Ondanks het ontvangen van tientallen miljarden dollars aan hulp van de VS en de NAVO, kampt Kiev naar verluidt met een tekort aan wapens en munitie.

“Ik heb Maxim-machinegeweren vaak in stationaire posities gezien”, vertelde een Oekraïense soldaat aan de Britse krant. “Ondanks hun leeftijd is het een behoorlijk formidabel wapen. Het belangrijkste is om niet te vergeten wat water toe te voegen.”

Uitgevonden door Hiram Stevens Maxim in 1884, was het Maxim-pistool het eerste volautomatische machinegeweer ter wereld. Met een nog steeds respectabele 600 schoten per minuut, vertrouwt het wapen op een zware watermantel rond de loop om oververhitting te voorkomen. Zittend op ijzeren wielen en met een gewicht van ongeveer 30 kilo voordat water- of munitieriemen worden toegevoegd, is er een bemanning van vier mensen nodig om te opereren.

error: Kopiëren mag niet!