Surinamer (23) in België aangehouden verdacht van betrokkenheid gijzeling en foltering van Nederlander

In het onderzoek naar een gijzeling en foltering in het criminele drugsmilieu in België heeft de onderzoeksrechter in Turnhout deze week een 23-jarige man met een Surinaams paspoort aangehouden, en ook een Nederlander. Dit melden diverse media in België.

In februari werd bij de Belgische plaats Poppel een zwaargewonde Nederlander gevonden. Er zitten nu drie personen vast in de zaak.

Arbeiders van de gemeente Ravels meldden aan de politie op donderdag 23 februari om 14.30 uur, dat er een zwaar toegetakelde Nederlandse man op straat lag. Het 37-jarige slachtoffer miste onder meer een vinger, in zijn voorhoofd was het woord ‘dief’ gekerfd en hij had verder verschillende ernstige snij- en steekwonden. Een ambulance bracht de man met de nodige spoed naar het ziekenhuis in Turnhout.

De politie arresteerde al snel een 23-jarige Nederlander. Hij is verdachte van foltering, wederrechtelijke vrijheidsberoving en handel en bezit van drugs.

Afgelopen maandag is een 20-jarige Nederlander die woonde in Mol  opgepakt. 

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen arresteerde donderdag een 23-jarige man met de Surinaamse nationaliteit die in Hasselt woonachtig is.

Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer. De recherche heeft nog andere betrokkenen op het oog.

error: Kopiëren mag niet!