Surinaams Consulaat in Amsterdam al jaren in deplorabele staat

Het Surinaams consulaat in Amsterdam laat veel te wensen over. Dagblad Suriname werd door meerdere personen hierover geïnformeerd. Uit vooral fotomateriaal  blijkt, dat de staat van het gebouw en het  onderhoud verre van ideaal zijn.

Eerder heeft het personeel al aan de bel getrokken. Lokale media meldden eerder, dat het personeel bij het Surinaams consulaat hun ontevredenheid over een aantal zaken kenbaar heeft gemaakt. De werkomgeving zou onveilig en onhygiënisch zijn. Zowel het fysieke in het gebouw alsook de systemen van het consulaat zijn ernstig verouderd. Het personeel beklaagde zich ook over de betalingen van premies en overige uitkeringen. 

Ophef over Mercedes

Eerder was er ophef ontstaan, nadat bekend werd dat de Surinaamse ambassadeur in Nederland een peperdure Mercedes binnenhaalde. De Communicatie Dienst Suriname – de voorlichtingsdienst van de regering –  gaf toen daarover aan, dat “de ambassadeur in Nederland onder normale omstandigheden een residentie ter beschikking zou hebben, ware het niet dat het daartoe beschikbare gebouw is verkocht door de vorige regering”.

“Op basis hiervan vertoeft de ambassadeur in zijn eigen woning en verplaatst zich dagelijks tussen zijn woning, de ambassade en andere noodzakelijke plekken. In afwachting op vervanging van een voertuig had ambassadeur Khargi zijn eigen voertuig ingezet, welke nog steeds beschikbaar is voor de ambassade. De juiste procedure is bewandeld door via de Raad van Ministers goedkeuring aan te vragen voor de lease van een nieuw voertuig. Het leasebedrag is € 1.100 per maand voor dit voertuig. Daar de ambassade slechts over 1 representatief voertuig beschikt, wordt dit voertuig ook ingezet voor transport van buitenlandse gasten die in werkverband noodzakelijk moeten worden getransporteerd.”

error: Kopiëren mag niet!