Israël legt uit waarom het aarzelen om Oekraïne te bewapenen.

Israël levert geen wapens aan Oekraïne omdat het gebonden is aan bepaalde afspraken met Rusland over naaste buurland Syrië, zei premier Benjamin Netanyahu donderdag.

Netanyahu erkende dat Israël zichzelf had gevonden “in een complexe situatie”. Enkele jaren geleden had hij besloten Iran, de vijand van Israël, tegen te houden om een “derde front” tegen de Joodse staat aan de noordelijke grens te creëren.

“Om dat te voorkomen, hebben we luchtmacht gebruikt … Om dat te doen, hadden we een regeling getroffen met de Russische regering en de Russische luchtmacht en het Russische leger in Syrië dat we elkaars vliegtuigen niet neerhalen”, merkte hij op, waarbij hij eraan toevoegde dat geen enkel ander Europees land dat Oekraïne steunt, vergelijkbare omstandigheden had in zijn relaties met Moskou.

error: Kopiëren mag niet!