Brigitte is gestopt met verkoop mond- en neuskapjes: “Ik heb liever dat wij vrij kunnen lopen”

“De verkoop van mond- en neusbedekkingen ging een paar jaren vlot, maar nu gaat het helemaal niet”, zegt Brigitte tegenover Dagblad Suriname. Zij is modiste van huis uit en eigenaresse van een slush shop. In 2019 ging het slap met bestellingen, zij kreeg kleine bestellingen van klanten om alleen jaardag pakjes te maken of een stel voor de bruidsmeisjes. In 2020 ging het nog erger, maar toen besloot zij met het maken en ontwerpen van mond- en neusbedekkingen vanwege de startende Covid-pandemie.

Maar, nu besloot zij te stoppen met het maken van mond- en neuskapjes. “Kijk een ieder loopt vrij nu en ik besloot dat ik na de ellende ook mijn gehele zaak open zal doen.”

Door de situatie enkele jaren terug besloot Brigitte  haar zaak volledig te sluiten. Om te verdienen ging zij afspraken maken met klanten en de klanten beurt om beurt helpen. Nu kan het wel vrij, maar dan valt een van haar talenten uit, namelijk het maken en ontwerpen van mond- en neusbedekking.

“Ik kreeg daardoor volop klanten, en dat was een leuke tijd. Maar, ik heb liever dat wij vrij onze dingen kunnen doen en dat ik meer klanten kan hebben. Maar, ik ga toch wel een grote hulp verliezen. De verkoop ging wel vlotter door de mond- en neusbedekkingen. Ik had na goede afstemming ook enkelen bij winkels geplaatst en de verkoop daar heel ging goed. In het begin zat ik een maand te wachten voor het leveren, maar daarna was alles al binnen twee weken weg”, zegt Brigitte. “Ook kreeg ik vaak bestellingen voor gekleurde neuskapjes, dus de wegwerp. Die ik ontwerp kan weer gebruikt worden na het laten zitten en goed wassen met lauw water.”

“Je gaat een tijd hebben in je leven dat je er iets anders bij gaat moeten doen om het te kunnen overleven en mijn tijd is aangebroken. Ik kijk wel wat ik nog doe, maar ik doe het even met de verkoop van slush en kleding in mijn kledingzaak.”

TM

error: Kopiëren mag niet!