VSWS organiseert tweede editie van de community kitchen in Para

De sociaal werkers van de VSWS (Vereniging van Sociaal Werkers in Suriname) houden morgen, zaterdag 18 maart, de tweede editie van de community kitchen in het Multi Functioneel Centrum te Para.

“VSWS is er om beroepsgenoten te versterken en gemotiveerd te houden. Ook houdt de organisatie zich bezig met de bijscholing van sociaal werkers in Suriname.” Zo vertelt Atipa Gracia, lid van de vereniging van Sociaal Werkers in Suriname, tegenover Dagblad Suriname.

Volgens Atipa heeft dit project te maken met de uitvoering van een Community Development programma en  zal het in verschillende buurten worden uitgevoerd. “Deze keer is het de beurt aan sociaal werkers in het district Para om het uit te voeren. De eerste editie was in Geyersvlijt op 18 februari en was een succes.”

Aan Atipa is verder gevraagd wat het doel van dit project is. Zij zegt hierop: “Als sociaal werkers zijn wij op het veld, dus dicht bij de gemeenschappen en raken tijdens het uitvoeren van ons werk geconfronteerd met de situaties waarin onze cliënten verkeren. Om een bijdrage te leveren in het verbeteren van die omstandigheden hebben wij dit project ontwikkeld. De bedoeling van het project is dat wij de gemeenschappen in verschillende buurten een reikende hand bieden. Dit doen wij door awareness te creëren om zelfvoorzienend te zijn. Wij verkopen daarom niet alleen eten, maar ook plantjes om de gemeenschap ertoe te bewegen zelf te planten.”

Op 18 maart zullen de gerechten bami, snert en masoes moksi alesi verkocht worden tegen een bedrag van SRD 20 per portie. Naar het zeggen van Atipa worden de porties voor SRD 20 verkocht, omdat de benodigdheden voor het koken van het  eten van de gemeenschap komen. “Ook mogen andere spullen zoals plantjes en kleding worden gedoneerd. Als wij dit alles uit kas van de VSWS zouden doen zou een portie veel duurder moeten zijn om het project te continueren.”

Op de flyer staat ‘Wan anoe e was wan tra anoe’. Aan de organisatie is gevraagd de betekenis hiervan uit te leggen. Atipa: “De gemeenschap draagt zelf bij aan het uitvoeren van het project door te doneren en met die donatie kunnen wij degene die minder hebben een voedzaam portie tegen een heel laag prijs bieden. En kan men ook plantjes en kleding kopen tegen een lage prijs.”

Volgens het lid van de organisatie is het bedoeling dit project te continueren. De volgende editie van dit project zal te Flora worden gehouden. “Het is de bedoeling dat de opbrengsten van zaterdag aanstaande worden overgedragen aan de sociaal werker van Flora die het project daar zal uitvoeren. Het kan gezien worden als een kettingreactie, wij als Surinamers helpen elkaar. Het maakt niet uit aan welke buurt je een donatie geeft, het komt uiteindelijk ons land ten goede, want we blijven niet in een bepaald district. We doen verschillende buurten aan, een ieder maakt de financiële crisis mee”, aldus Atipa

.SK

error: Kopiëren mag niet!