TD-veiling haalt SRD 564,7 miljoen op

Van het totaal OMO-volume (Open Markt Operaties) van SRD 1 miljard bij de termijndeposito veiling (TD-veiling) afgelopen woensdag, heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) SRD 564 miljoen opgehaald. 

Deze geldhoeveelheid wordt voor de duur van de looptijden waarvoor het is uitgegeven tijdelijk uit de geldcirculatie gehaald. De looptijden waarvoor de TD’s zoals gebruikelijk worden uitgegeven zijn 1 week, 1 maand en 3 maanden. 

De algemene banken waren in de gelegenheid om biedingen te plaatsen ter waarde van SRD 600 miljoen voor het 1-weeks TD-instrument, SRD 200 miljoen voor het 1-maands en SRD 200 miljoen voor het 3-maands TD-instrument.

Gezien het animo van de algemene banken op de 1-maandse TD’s, werd het volume verhoogd naar SRD 311,2 miljoen. Het volume van de 3-maandse TD’s werd verlaagd naar SRD 88,8 miljoen. 

De algemene banken hebben in totaal SRD 207 miljoen geboden voor de 1-weekse TD’s, welke is toegewezen tegen een rentepercentage van 27,7 procent. Dit is een stijging van 0,9 procentpunt ten opzichte van die van de vorige week.

Voor de 1-maandse TD’s hebben de algemene banken in totaal SRD 311,2 miljoen geboden, welke is toegewezen tegen een rentepercentage van 37,1 procent, een daling van 1 procentpunt ten opzichte van die van de vorige week. 

Voor de 3-maandse TD’s hebben de algemene banken in totaal SRD 46,5 miljoen aangeboden, welke is toegewezen tegen een rentepercentage van 40,9 procent. Dit is een daling van 0,9 procentpunt in vergelijking met het rentepercentage van de vorige week. 

Het aantal biedingen voor de 1 weekse TD’s bedroeg 5, voor de 1 maandse TD’s waren dat er 6 en voor de 3-maandse TD’s waren dat er 3.

Het totaal aan gecommitteerde rente van de TD-veilingen is SRD 2.755 miljoen. Dit zijn de totale renteopbrengsten van de deelnemende algemene banken.

SS

error: Kopiëren mag niet!