Meerdere Palestijnen gedood bij Israëlische legerinval in Westelijke Jordaanoever

Bij een Israëlische legerinval in de buurt van de bezette Westelijke Jordaanoever stad Jenin zijn donderdag vier Palestijnen, waaronder een tienerjongen, gedood, aldus Palestijnse functionarissen.

Dit was het laatste bloedvergieten in een jaar-lang golf van geweld in de regio.

De doden van donderdag brengen het aantal Palestijnen gedood sinds het begin van het jaar op 83 aangezien Israel haar arrestatierazzia’s in de Westelijke Jordaanoever heeft opgevoerd als reactie op een reeks aanvallen vorig voorjaar. Palestijnse aanslagen tegen Israëli’s hebben in diezelfde tijd 30 mensen gedood.

De huidige ronde van geweld is een van de ergste tussen Israëli’s en Palestijnen in de Westelijke Jordaanoever in jaren.

Bijna 150 Palestijnen zijn gedood in de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem in 2022, maakt het de dodelijkste jaar in die gebieden sinds 2004, volgens de vooraanstaande Israëlische mensenrechtenorganisatie B’Tselem.

Israël veroverde de Westelijke Jordaanoever, de Gazastrook en Oost-Jeruzalem in de Midden-Oostenoorlog van 1967. De Palestijnen streven naar deze gebieden voor hun toekomstige onafhankelijke staat.

error: Kopiëren mag niet!