“Heerlijk om te kunnen besparen met zelf geplante groenten”

“Hoe fijn is dat speciaal gevoel om met de handen in de aarde te wroeten om dan te zien hoe jouw eigen groentes groeien en bloeien. Dan die voldoening wanneer je eindelijk kunt oogsten en genieten van jouw eigen gekweekte verse groente. Dat is toch bijna niet te beschrijven.” Zo vertelt Patricia enthousiast tegenover Dagblad Suriname. 

“Laten we eerlijk zijn, met de huidige prijzen van groente in de supermarkten is het toch heerlijk om te kunnen besparen en daarnaast ook nog eens te weten waar jouw eten vandaan komt. Ik heb kouseband, antroewa en bladgroenten zoals tayerblad en gomawiri. Gisteren heb ik ook cassave getrokken. Kortom, tuinieren is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor de ziel!” 

Vanuit de regering worden ook initiatieven genomen om het planten van groenten te stimuleren.

Zo heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij  op speciaal verzoek van president drikapersad Santokhi gezorgd voor Ma’afala broodvrucht- alsook kastanje-, bananen-, cassave-, peper-, bitawiri- en tajerblad plantjes voor het Prani yu dyari project. Er is ook een boekwerk uitgebracht met tips over het planten. Het ligt in de bedoeling, dat het project in 2024 landelijk gepromoot worden.  

error: Kopiëren mag niet!