VOETBAL
UEFA Europa Last 16, 2022-23
DOOR CHRIS DINSDALE

16 maart 2023 – UEFA’s Europa League en Europa Conference League bereiken de laatste 16 fase, waarbij teams strijden om een plaats in de kwartfinales van beide toernooien. De loting voor de kwartfinales vindt plaats op 17 maart in Nyon, Zwitserland.

De UEFA Europa League 2022-23 is het 52e seizoen van Europa’s secundaire clubvoetbaltoernooi. Het seizoen wordt afgesloten met de finale in de Puskás Aréna in Boedapest op 31 mei 2023.

De UEFA Conference League 2022-23 is het tweede seizoen van Europa’s derde niveau clubvoetbaltoernooi. Het seizoen wordt afgesloten met de finale in de Eden Arena in Praag, Tsjechië, op 7 juni 2023.

Tot de belangrijkste wedstrijden van de laatste 16 behoren een zwaargewichtgevecht tussen Juventus – gericht op succes in Europa nadat een aftrek van 15 punten een einde maakte aan de hoop op de Serie A-titel – en Bundesliga-team Freiburg. Elders neemt Manchester United het op tegen Real Betis met een 4-1 voorsprong, Arsenal ontvangt Sporting Clube na een vermakelijk 2-2 gelijkspel in de heenwedstrijd en zesvoudig winnaar Sevilla neemt het op tegen Fenerbahçe. In de UEFA Europa Conference League staan West Ham United, AZ Alkmaar en Villarreal tegenover respectievelijk AEK Larnaca, Lazio en Anderlecht.

error: Kopiëren mag niet!