VOETBAL
UEFA Champions League Laatste 16 preview – Porto v Internazionale
DOOR CHRIS DINSDALE

14 maart 2023 – UEFA Champions League-ronde van 16 terugwedstrijdwedstrijden, inclusief wedstrijden tussen Porto en Internazionale in het Estádio do Dragão. De loting voor de kwartfinales van de UEFA Champions League vindt plaats op 17 maart in Nyon, Zwitserland.

De UEFA Champions League 2022-23 is het 31ste seizoen van Europa’s voornaamste clubvoetbaltoernooi.

Real Madrid is titelverdediger na het verslaan van Liverpool in de finale van 2022. De overwinning voor de zwaargewichten van La Liga verlengde hun record als de meest succesvolle club in de geschiedenis van de Europa Cup, met 14 titels, voor AC Milan (7), Bayern München (6) en Liverpool (6).

De UEFA Champions League wordt betwist door de hoogst gerangschikte teams van de sterkste nationale UEFA-bonden. Het is de topclubcompetitie in het Europese voetbal en een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. De finale van de Champions League is het meest bekeken jaarlijkse sportevenement ter wereld.

error: Kopiëren mag niet!