President Santokhi bedankt NPS-bewindslieden Levens en Tjong Ahin voor hun ondersteuning en inzet

De nog tot 17 maart in dienst zijnde NPS-ministers Silvano Tjong Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) en Marie Levens van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur hebben dinsdag 14 maart een onderhoud gehad met president Chandrikapersad Santokhi, die de ministers bedankte voor hun ondersteuning en inzet. Beide ministers waren feitelijk ministers-af toen de NPS op 15 februari besloot om uit de coalitie en dus uit de regering te stappen.

Minister Mac Andrew tijdelijk belast met ROM en Mathoera met minOWC

President Santokhi heeft aangegeven dat minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, belast zal worden met de waarneming op het ministerie van ROM en minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie, wordt belast met de waarneming op het ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur, minOWC.

De ministers Mac Andrew en Mathoera waren aanwezig bij dit gesprek, waarbij afspraken gemaakt zijn met betrekking tot de officiële overdracht. De uittredende ministers hebben reeds hun brief voor eervolle uittreding ontvangen, waarin wordt aangegeven dat zij tot 17 maart 2023 het ambt van minister bekleden. In de Ministerraad vergadering van vandaag, woensdag 16 maart, zal officieel afscheid worden genomen van de uittredende ministers. 

Op basis van de profielbeschrijvingen van de functies zullen met kandidaten gesprekken gevoerd worden. President Santokhi benadrukt, dat hij een zo goed mogelijke invulling wil geven aan de opengevallen ministersposten

error: Kopiëren mag niet!