Macron begint 500 dagen voor de Spelen van Parijs met het aftellen van de Olympische Spelen

De Franse president Emmanuel Macron begint dinsdag met het aftellen naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, waarbij hij de balans opmaakt van de voorbereidingen voor het gigantische evenement terwijl ambtenaren racen om het vervoersnetwerk van de stad in vorm te krijgen en een openingsceremonie als geen ander organiseren.

Macron, die een “onvergetelijke” gordijnroede heeft beloofd, ontving de organisatoren en zakenpartners van de Olympische Spelen in het Élysée-paleis om de voorbereidingen voor ’s werelds grootste sportevenement te bespreken.

De beroemde waterweg van de stad is de focus van een andere gigantische uitdaging voor de organisatoren van de 33e Zomerolympiade, een die de Franse functionarissen de komende 500 dagen ongetwijfeld een slapeloze nacht zal bezorgen.

In misschien wel de grootste gok van Parijs 2024, zijn de organisatoren van plan om de openingsceremonie uit de traditionele stadionsetting te halen en op het water te organiseren.

De visie, geschetst door Macron, is dat sportdelegaties de Seine afvaren in een armada van boten, met het oog op maximaal 600.000 toeschouwers langs de oevers van de rivier over een traject van zes kilometer.

error: Kopiëren mag niet!