Guyana in gesprek met India om landbouwproductiviteit te versnellen

Om ervoor te zorgen dat het op koers blijft voor snelle economische diversificatie, zei vicepresident dr. Bharrat Jagdeo op 3 maart, dat Guyana in gesprek is met India om technologische uitvindingen te gebruiken om de landbouw output te verbeteren.

Als een demonstratie van de innovativiteit van India, zei hij dat het Aziatische land de kunst van de tussen cultuur technologie heeft gemasterd. Dit maakt het mogelijk om een dier- of plantencel in een kunstmatige omgeving te repliceren voordat deze wordt getransplanteerd naar een nieuwe ruimte voor groei en ontwikkeling.

Hij zei: “Wanneer we naar onze kwekerijen kijken, zijn ze anemisch; ze kunnen niet de plantmateriaal leveren die we op schaal nodig hebben… Met tissue cultuur kun je in een korte tijd miljoenen planten maken waar iedereen dezelfde consistentie heeft in kwaliteit en productiviteit. Dus, we willen met India samenwerken om deze faciliteiten te brengen.”

Hij zei ook, dat het de bedoeling van de regering is om het land te verplaatsen van het huidige boeren-type landbouwsysteem naar een dat is uitgerust met een 21e-eeuwse bedrijfsvoering. Hij zei dat India koning is in dit opzicht, en dat zelfs hun benadering van mest toepassing indrukwekkend is.

error: Kopiëren mag niet!