UEFA Champions League 8e finale preview – Manchester City

14 maart 2023 – UEFA Champions League-ronde van 16 eerste wedstrijden, waaronder wedstrijden tussen Manchester City tegen RB Leipzig in het Etihad Stadium. De loting voor de kwartfinales van de UEFA Champions League vindt plaats in Nyon, Zwitserland, op 17 maart.

De UEFA Champions League 2022-23 is het 31e seizoen van Europas primaire clubvoetbaltoernooi.

Real Madrid zijn de verdedigende kampioenen na het verslaan van Liverpool in de finale van 2022. Overwinning voor de La Liga-heavyweights verlengde hun record als de meest succesvolle club in de Europese Bekergeschiedenis, met 14 titels, voor AC Milan (7), Bayern Munich (6) en Liverpool (6).

De UEFA Champions League wordt uitgespeeld door de hoogst gerangschikte teams van de sterkste UEFA-nationale associaties. Het is het topclubtoernooi in het Europese voetbal en een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. De Champions League-finale is het meest bekeken jaarlijkse sportevenement wereldwijd.

error: Kopiëren mag niet!