SKIËN
Shiffrin verbreekt all-time WK-record
DOOR CHRIS DINSDALE

25 januari 2023 – 19 maart 2023 – De 57e editie van de FIS Alpine Ski World Cup – het belangrijkste internationale circuit van de alpineskicompetitie. Mikaela Shiffrin is nu de meest succesvolle skiër in de geschiedenis van de Wereldbeker na het verbeteren van het algemeen record van alpinelegende Ingemar Stenmark – precies 12 jaar na haar debuut.

Shiffrin heeft nu 87 World Cup-overwinningen: 53 overwinningen op de slalom, 20 op de reuzenslalom, vijf op de super-G, drie op de downhill- en stadsevenementen, vijf op de parallelslalom en één op de Alpine gecombineerd.

Ze is de enige skiër in de geschiedenis die overwinningen heeft behaald in alle zes de WK-disciplines en leidt momenteel het WK-klassement 2022-23 met als doel haar vijfde algemene titel te behalen.

error: Kopiëren mag niet!