Rechter-commissaris toetst aanhouding zoon en neefje als onrechtmatig

Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep

In de zaak waarin de 43-jarige Harvey Misidjan op maandag 6 maart, na door een oom, diens zoon en een neef te zijn mishandeld aan de Oost-Westverbinding in het district Commewijne is overleden, heeft de rechter-commissaris de aanhouding van de zoon Cose M. en het neefje Junnery A. onrechtmatig verklaard. In principe zouden deze twee verdachten onmiddellijk in vrijheid gesteld moeten worden, echter heeft het Openbaar Ministerie hoger beroep aangetekend tegen de beslissing van de rechter-commissaris. Hierdoor is de invrijheidstelling gestuit met 3 dagen.

Advocaat Chandra Algoe, die alle drie verdachten bijstaat, bevestigt dit. 

De politie van Regio Oost kreeg omstreeks 08.30 uur van die dag een melding binnen van een vechtpartij aan de Oost-Westverbinding nabij km 58, waarbij het slachtoffer het bewustzijn had verloren. Bij aankomst van de agenten op de locatie vertoonde het slachtoffer Harvey geen tekenen van leven meer. Een arts stelde officieel de dood van Harvey vast. Het slachtoffer had naast de zware letsels aan zijn benen ook een steekverwonding nabij zijn rechteroor opgelopen.

Algoe geeft aan dat tot nog toe niet duidelijk is hoe Harvey dat letsel heeft opgelopen en of dit de doodsoorzaak is.

Het voorlopig onderzoek heeft uitgewezen, dat de familie Misidjan die te Oost-Westverbinding woonachtig is, ruzie kreeg om een gestolen rugspuit. De 63-jarige Louis M., zijnde een oom van Harvey, vermoedde dat zijn neefje meer van de diefstal af moest weten. Hij ging naar de woning van Harvey en vroeg hem om rekenschap. Harvey bewapende zich met een scherp voorwerp en maakte een stekende beweging. Eveneens bewapende Harvey zich met de steel van een schop. Bij een slag brak de steel en beiden bewapenden zich met een deel van de steel en brachten elkaar slagen toe. Cose kwam zijn vader bijstaan. Inmiddels had Harvey aangegeven dat hij de rugspuit in het bos had bewaard. Junnery, die ook daar was, werd toen gestuurd door zijn oom om de rugspuit in het bos te zoeken.

Algoe heeft bij de rechter-commissaris aangevoerd, dat Junnery nimmer heeft deelgenomen aan het gevecht en niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor het gevolg.

Naar verwachting zal maandag het Hof van Justitie het hoger beroep in behandeling nemen.

error: Kopiëren mag niet!