Bridgecub 52 staat stil bij 95e verjaardag van lid Lloyd Best

Bridgecub 52 heeft een jarige in het midden vandaag, vrijdag 10 maart. De krant verneemt het volgende over hun lid die vandaag 95 jaar is geworden.

Surinamer Lloyd Best werd op 10 maart 1928 geboren te Nieuw Nickerie in het district Nickerie. Hij komt uit een gezin van 10 kinderen: 4 zussen Ivy, Muriel, Eunice en Betsy en de 5 broers Oscar, Moses, Cornelis, Neddy en Jozef. Helaas zijn alle broers en zussen hem voor gegaan. Samen met zijn echtgenote heeft hij 4 zoons, te weten Lloyd jr., Earl, Renny en Albert en de twee dochters Sylvie en Marlies. Lloyd is van de St Paulusschool. Toen woonde hij in het Bonifacius internaat. Hij kent de meeste namen van zijn klasgenoten nog. In 1944 behaalde hij zijn diploma. Daarna vertrok hij naar Curaçao voor verdere studie. Lloyd is van de Hoge Technische School.

Lloyd heeft leren bridgen op Curaçao van Willy Taytelbaum. Deze heer werd later zijn schoonvader. In 1960 kwam hij terug naar Suriname. Hij heeft toen gewerkt bij de Suralco. Na ongeveer een jaar ging hij naar Nickerie. Hij werd de eerste directeur van De Curaçaose Handelmaatschappij in Nickerie (C H  M).  In 1986 ging hij naar Nederland. .Daar heeft hij intensief gebridged in onder andere Den Haag, Gouda, Leiden en Rotterdam. En zodra hij in Suriname was bridgette hij bij Bridgeclub 52, de Surinaamse Bridge Bond, Oase en Dolfijn.

Sinds oktober 2021 is Lloyd definitief teruggekeerd naar zijn Switi Sranan. En vanaf toen bridget hij elke zaterdag in Bridgecub 52. Lloyd was een echte sportman. Tennis, basketbal, volleybal, baseball, cricket, waren allemaal sporten die Lloyd heeft beoefend. Jagen en vissen waren zijn passie. Lloyd houdt van troefcall, poker, matjok, maar bridge vindt hij het leukst. Nadat hij had leren bridgen heeft hij veel gelezen over Culbertson.

Hij vindt, terecht ook, dat bridge een spel is waarbij je goed moet nadenken en snel moet reageren. Hij let goed op wat er is geboden en probeert zodoende achter de distributie van de kaarten te komen en ook uit te dokteren wat hij zo nodig moet uitkomen. Het tegenspel bij bridge vindt hij het interessantst, omdat hij altijd probeert de tegenpartij down te spelen. Hij bridget met iedereen. Maar, na zijn terugkomst heeft hij vaak met Arthur Jones gespeeld. Nu is Karina Radhakishun zijn vaste partner. Lloyd houdt veel van bridgen en hij geeft zelf toe, dat dit mooie kaartspel hem jong heeft gehouden.

error: Kopiëren mag niet!