UEFA Europa Laatste 16, 2022-23
Door Chris Dinsdale

9 maart 2023 – UEFA’s Europa League en Europa Conference League bereiken de laatste 16 fase, met teams die vechten voor een plaats in de kwartfinales van beide toernooien. Eerste beenwedstrijden vinden plaats op 9 maart, met retourbenen op 16 maart.

De UEFA Europa League 2022-23 is het 52e seizoen van het secundaire clubvoetbaltoernooi van Europa. Het seizoen culmineert met de finale in de Puskás Aréna, in Boedapest, op 31 mei 2023.

De UEFA Conference League 2022-23 is het tweede seizoen van het derde clubvoetbaltoernooi van Europa. Het seizoen culmineert met de finale in de Eden Arena, in Praag, Tsjechische vertegenwoordiger, op 7 juni 2023.

Key Last 16 -wedstrijden omvatten een zwaargewicht botsing tussen Sporting Clube – gericht op terugspringen van hun UEFA Champions League -exit – tegen Premier League -leiders Arsenal, met invloedrijke middenvelder Gabriel Martinelli. Elders neemt Manchester United-geschud door hun 7-0 vernedering om Liverpool te rivalen-Real Betis en zes keer winnaars Sevilla ontmoeten ongeslagen Fenerbahçe. In de UEFA Europa Conference League West Ham United, hebben AZ Alkmaar en Villarreal geconfronteerd met respectievelijk AEK Larnaca, Lazio en Anderhecht.

error: Kopiëren mag niet!