LEGER
De Russische Wagner Group verliest duizenden
Door Phil Bainbridge

8 maart 2023 – De Russische Mercenary Group van Wagner wordt gedwongen meer professionele soldaten in Oekraïne te gebruiken om het uitgeputte aanbod van aangeworven gevangenen te vervangen, die duizenden in de strijd om Bakhmut vergaan.

Hoewel particuliere militaire groepen worden verboden uit deelname aan “gewapend conflict in het buitenland voor financieel gewin”, werkt Wagner sinds december 2022 openlijk in Rusland en wordt door de Russische regering gebruikt om het Russische beleid te projecteren – met plausibele ontkenning – met name in Syrië en Afrika.

Sinds het begin van de Oekraïne -oorlog keerden veel van de aannemers in Afrika echter terug naar Rusland en, om het aantal te stimuleren, begon de groep Russische gevangenen te werven voor frontlinie in ruil voor een presidentiële pardon en een salaris van 100.000 roebel. De samenstelling van haar lidmaatschap is veranderd van bijna uitsluitend militaire veteranen en professionele soldaten, maar grotendeels ongetraind en met slechte discipline zijn de dodelijke slachtoffers onevenredig gedragen door deze veroordeelde rekruten.

In februari beëindigde Wagner de wervingsaandrijving van de gevangenis, deels vanwege het bereiken van gevangenen over het hoge slachtofferpercentage.

error: Kopiëren mag niet!