Studenten ernstig gedemotiveerd door aanhoudende verslechtering situatie

“Ik heb geen hoop meer”

In gesprek met Dagblad Suriname delen universiteitsstudenten hun ernstige zorgen over de slechte sfeer en de heersende situatie in het land. “Koppel daaraan de oplopende kosten van basisbenodigdheden en het ziet er heel slecht uit. Ik loop de hele tijd rond met hoofdpijn. Ik weet niet wanneer dit zal eindigen”, zegt een tweedejaarsstudent.

Een medestudent stelt dat zij weg wil van Suriname. “Ik kan niet meer. Ik heb geen hoop meer. Ik wil echt weg van Suriname, misschien naar Nederland, Brazilië  of België. Ergens waar ik me veilig voel. Alles is duur. De transportkosten drukken enorm. Ook alle andere kosten, van verblijf, internet, voeding en drank zijn torenhoog. Als het zo doorgaat zie ik niet hoe mensen gaan overleven. Wij zijn in grote problemen gekomen. We hadden niet hiervoor gestemd. Ik weet echt niet waarvoor we staan.” 

Een collega stelt: “Dagelijks moeten wij de lange rit naar en van de faculteit te maken. De bustarieven zijn aanzienlijk verhoogd en de diensten zijn niet optimaal. De afgelopen dagen hebben zij gestaakt. In een taxi durf je niet te stappen, want het bedrag loopt al gauw op tot boven de honderden SRD’s. Dat zijn allemaal uitdagingen waarmee wij kampen. Met de hoge prijzen van haast alle essentiële zaken komen wij in ernstige problemen komen. Vooral zij die van buiten de stad komen. Het is ondraaglijk en ik zie geen uitweg.” 

error: Kopiëren mag niet!