Valentijnsdag dit jaar op gepaste wijze gevierd

Ook Valentijnsdag wordt dit jaar op een gepaste wijze gevierd door verschillende mensen in de samenleving. In het kader hiervan heeft de redactie het in gesprek met enkele burgers en jonge ondernemers gehad over de recente ontwikkelingen op het gebied van verschillende cake- en taartsoorten.

Vaak cake- en koek soorten-acties

Je verrast een geliefde het best met een heerlijke cake of wat cupcakes waarvan je weet dat de smaak niet slecht is, soms wil je het gewoon perfect. Op zo’n eerste date wil je het niet verkeerd zien gaan. Je bestelt je cake bij een vaste persoon, maar die heeft inmiddels de prijzen aangepast want kwam niet uit met de oude.  “De oorspronkelijke betekenis van Valentijn is al lang vervaagd. Net als vaderdag en moederdag is Valentijnsdag een commerciële dag geworden. Velen zullen het niet eens zijn, maar dat geeft niet”, zegt Anoushka tegen de redactie van Dagblad Suriname. Ze zegt verder, dat je degene van je van houdt altijd kunt verrassen of verwennen. Hiervoor is er helemaal geen speciale dag nodig. Soms wil je jouw geliefde verrassen met iets lekkers uit de keuken, dan zou je alsnog kunnen overwegen een Valentijnscake te bakken of te kopen.”

Niet opgeven en blijven volharden als kleine ondernemer

In gesprek met de 23-jarige Sarika Harpal, die haar eigen koek- en taart onderneming heeft, geeft zij te kennen aan de redactie, dat het vrijwel een dure grap is geworden voor de ondernemers die hun producten aan de man willen brengen. Dat de prijs van gascilinders omhoog zal gaan met honderden SRD’s maakt alles waarvoor de ondernemers al geld uit geven nog duurder. Zelf gebruikt ze een elektronische oven. Hierdoor zijn haar klanten toch wat bespaard en kunnen ze een lichte verscherping van de prijs verwachten, omdat ook de elektriciteitsprijs de lucht in gaat. Hiernaast zijn producten in de supermarkten elke dag in prijs aan het stijgen. Je komt er niet onderuit en moet de prijzen omhoog trekken. Het is een soort doodlopende weg van beide kanten. Beide groepen ondernemers worden volgens Sarika de dupe van de prijsverhogingen. Ook andere ondernemers ondervinden last van dit alles.

Boodschap naar de andere ondernemers

Sarika zegt dat het jammer is, maar alleen degene die wel in staat zijn zullen zich de cakes kunnen permitteren. Als ondernemer word je van alle kanten ook gewoon gestimuleerd door je klanten, soms ben je echt de enige waar ze hun cakesoorten willen bestellen. Het verschil is bij deze dus wel belangrijk. Het is volgens haar goed als de andere ondernemers volharden en niet opgeven in gevallen waar het nog kan. Je weet op de eerste plaats waarom je hebt gekozen voor je onderneming en het zou fijn zijn om dit als leidraad te gebruiken.

GW

error: Kopiëren mag niet!