Disney schrapt wereldwijd 7.000 banen om 5,5 miljard dollar aan kosten te besparen.

Disney kondigde woensdag een ingrijpende bedrijfsherstructurering aan die ertoe zal leiden dat 7.000 mensen hun baan verliezen als onderdeel van een poging om $ 5,5 miljard aan kostenbesparingen te realiseren.

De ontslagen vertegenwoordigen naar schatting 3,6% van het wereldwijde personeelsbestand van Disney en komen na het schrappen van banen bij andere Amerikaanse reuzen, waaronder Alphabet, Amazon, Ford, Meta en anderen.

Het mediabedrijf, dat onder druk staat om winst te maken met zijn wereldwijde streamingactiviteiten, zei dat het zou reorganiseren in drie segmenten: een entertainmenteenheid die film, televisie en streaming omvat; een sportgerichte ESPN-eenheid; en Disney parken, belevenissen en producten.

Het bedrijf zei dat de herstructurering de activiteiten zou stroomlijnen, het bedrijf efficiënter zou maken en de kosten zou verlagen. Disney is het nieuwste mediabedrijf dat banenverlies aankondigt als reactie op de vertragende groei van het aantal abonnees en de toegenomen concurrentie voor streaming-kijkers. Disney meldde eerder zijn eerste kwartaaldaling in abonnementen voor zijn Disney+ streaming media-eenheid, die meer dan $ 1 miljard verloor.

Warner Bros. Discovery en Netflix gingen eerder failliet.

Disney zei dat het van plan was om $ 2,5 miljard te besparen op verkoop- en algemene administratiekosten en andere bedrijfskosten, een inspanning die al aan de gang is. Nog eens $ 3 miljard aan besparingen zou komen van verminderingen van niet-sportinhoud, inclusief de ontslagen.

error: Kopiëren mag niet!