LeBron James wordt de meest productieve doelpuntenmaker in de geschiedenis van de NBA

LeBron James overschaduwde dinsdag eindelijk Kareem Abdul-Jabbar als de meest productieve doelpuntenmaker in de geschiedenis van de NBA, waarmee hij een record van 39 jaar brak waarvan velen in het basketbal geloofden dat het nooit zou worden verslagen.

De Los Angeles Lakers-ster, die aan zijn 20e seizoen in de NBA speelde, passeerde Abdul-Jabbar’s al lang bestaande totaal van 38.387 punten na een schot van 6,5 meter laat in het derde kwartaal tegen de Oklahoma City Thunder.

James wierp zijn armen opgelucht omhoog toen de Crypto.com Arena losbarstte in een wild feest bij zijn nieuwe record van 38.388 punten.

Abdul-Jabbar, zittend aan de rechterzijde, was een van de eersten die James feliciteerde toen het spel werd onderbroken om een iconisch moment in de geschiedenis van de NBA te eren.

“Om in de aanwezigheid te zijn van een legende en groots als Kareem, betekent zoveel voor mij”, zei James tegen het publiek voordat hij familie, vrienden en fans bedankte.

De 38-jarige nam de tijd voordat hij naar zijn magische nummer schoot, miste zijn eerste twee pogingen voordat hij uiteindelijk halverwege het eerste kwart een driepunter vastnagelde om van het doel af te komen.

error: Kopiëren mag niet!