AMERIKAANSE VOETBAL
Eagles staan tegenover Chiefs in Super Bowl LVII
DOOR CHRIS DINSDALE

12 februari 2023 – De Philadelphia Eagles nemen het op tegen de Kansas City Chiefs in de 57e editie van de Super Bowl, in het State Farm Stadium, Glendale, Arizona. De Barbadiaanse zangeres Rihanna zal de traditionele rustshow headlinen in haar eerste podiumoptreden sinds 2018.

De Super Bowl is het jaarlijkse kampioenschap van de U.S. National Football League (NFL), het hoogste niveau van professioneel American football.

Het spel wordt betwist door de winnaars van de American Football Conference (AFC) en de National Football Conference (NFC).

Kansas City Chiefs, met inspirerende quarterback Patrick Mahomes, maken hun vijfde optreden in de Super Bowl en maakten in 2020 een einde aan 50 jaar wachten op de tweede titel door de San Francisco 49ers te verslaan. De Chiefs hebben hun derde paradepaardje in vier jaar gemaakt, na verloor in 2021 van Tampa Bay.

Terwijl de Philadelphia Eagles, met baanbrekende quarterback Jalen Hurts, in een vierde Super Bowl zitten – verloren van Oakland in 1981, voordat ze een nipte nederlaag van 2005 tegen de Patriots wreken met een pulserende 41-33 overwinning in 2018.

error: Kopiëren mag niet!