Niks mis met status Kalaykhan bij Belastingdienst

Volgens VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien is er niks mis met de status van Ismael Kalaykhan bij de Dienst der Belastingen. Desgevraagd zegt het Assembleelid dat betrokkene als projectleider bij de Belastingdienst is aangetrokken en vervolgens op grond van een besluit van de regering aangesteld om waar te nemen in de functie van directeur.

De waarneming in de functie van directeur is intern binnen de dienst middels een circulaire van toenmalig minister Achaibersing van Financiën en Planning bekend gemaakt. 

De rechtsgeldigheid van verrichtte handelingen van betrokkene in de waarneming van de hoogste functie bij de Belastingdienst is volgens Gajadien helemaal geen issue. Bij waarneming in de directeursfunctie zou het bezitten van de vreemde nationaliteit ook geen obstakel zijn. 

De regering zal in  het parlement ingaan op vragen om duidelijkheid in deze kwestie te verschaffen. Vanuit de zijde van de oppositie is vorige week donderdag tijdens een openbare vergadering in de Assemblee deze kwestie aan de orde gesteld.

SS

error: Kopiëren mag niet!