ABOP-meeting Flora: VP Brunswijk vervult nu al taken president

“Terwijl anderen vechten om naar Dubai te gaan, kijken wij naar het volk” 

Vicepresident Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, vervult eigenlijk de taken al van president, alleen de functie moet komen, zo werd gesteld tijdens een bijeenkomst van de ABOP in het ressort Flora van Paramaribo. Volgens de partij wordt de campagne opgevoerd richting 2025. 

Parlementariër Edgar Sampie gaf aan dat de andere partijen in hun kamers zitten, terwijl de ABOP naar de mensen komt. Volgens hem zal de vicepresident een intensieve ‘Meet the people campagne’ voeren. “Wij staan aan de kant van het volk” meende hij. “Terwijl anderen vechten om naar Dubai te gaan, kijken wij naar het volk. Houdt u dat in de gaten’, sprak Sampie.

Geen cohesie 

Alhoewel de ABOP en VHP samen de regering vormen, is er over en weer vaak kritiek. VHP-parlementariërs nemen vaak ABOP-ministers onder vuur in de Assemblee. Omgekeerd is er vanuit de ABOP-pluche zetels in het parlement vaak kritiek op ondere de ministeries van Financiën en Openbare Werken en de president.

Ook bij de NDP werd gesproken over de verhoudingen binnen de coalitie. Oud parlementsvoorzitter Jenny Simons gaf aan zich zorgen te maken, dat er zoveel tijd heengegaan is sinds de uitspraak van het Constitutioneel Hof over het kiesstelsel. In plaats van de Kiesregeling snel te veranderen, draait de regering in rondjes en bochten. “De president zegt a en de vicepresident z. De coalitie is het duidelijk niet eens over hoe de zaak aangepakt moet worden”, gaf Simons aan in het weekend. 

error: Kopiëren mag niet!