VES-bestuur wil een concreet sociaal- en productieplan 

Bestuur VES spreekt president Santokhi en minister Raghoebarsing

Het bestuur van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) bracht donderdag 2 februari een werkbezoek aan president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd heeft samen met de minister van Financiën en Planning, Stanley Raghoebarsing, en de VES van gedachten gewisseld over hoe er effectief samengewerkt kan worden om de economie gezond te maken.  

VES-voorzitter Steven Debipersad heeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname aangegeven, dat er door verschillende maatregelen veel pijn wordt geleden in de samenleving. “De VES communiceert heel vaak over diverse economische aspecten. Dit moet niet als kritiek, maar als een alarmerend sein gezien worden. De VES wilt dat de meeste problemen snel worden aangepakt. 

Debipersad merkt op dat er een concreet sociaal plan en productieplan moet komen. “Wij willen daarin ondersteunen. We zullen vervolgafspraken maken om dit tot een werkelijkheid te laten worden,” aldus de financieel deskundige.

Debipersad heeft verder aangegeven, dat het land in een moeilijk stadium terecht is gekomen, waarbij de devaluatie enorm is. Hij merkte  echter ook op, dat de overheid niet kan blijven subsidiëren. De econoom heeft de nadruk vooral gelegd op de uitfasering van de brandstofsubsidie. “Wij gaan als economen hiernaar moeten kijken. Het is belangrijk om een gebalanceerd sociaal programma uit te voeren, waarbij de economie sterker wordt zonder dat de mensen veel pijn lijden”, nuanceert de VES-voorzitter. Hij heeft ook gezegd, dat de VES  volledig bereid is om hierin bij te dragen.

Minister Raghoebarsing van Financiën en Planning zegt de VES als een van de belangrijkste samenwerkingspartners om de economie weer gezond te maken. De Financiën-minister heeft ook opgemerkt, dat de VES altijd een betrokken partner is geweest bij de gemeenschap.

“VES is geen vijand van de regering”

“De VES heeft zich de afgelopen jaren heel kritisch geuit, maar dat heeft de vereniging niet tot vijand van de regering gemaakt,” aldus de bewindsman.

“In het gesprek van vandaag is de maatschappelijke stelling van de VES heel duidelijk naar voren gekomen. De organisatie heeft vandaag op tafel gelegd bij de regeringsleider dat ze willen helpen met het sociaal programma”, aldus minister Raghoebarsing. 

Volgens hem zijn de VES en de regering op een lijn, dat het volk het niet te moeilijk krijgt door diverse maatregelen. “Voor wat dat betreft is het niet moeilijk om met de vereniging op een lijn te komen voor wat betreft beleid.”

error: Kopiëren mag niet!