Leopard 2-tanks

De Noorse premier bevestigt plan om 54 Leopard 2-tanks uit Duitsland te kopen

Onlangs kondigde de defensiechef van Oslo aan dat een onbepaald aantal tanks naar Kiev zou worden verscheept.

Ondertussen beweert de krant Sueddeutsche Zeitung dat er ook Leopard 1’s naar Oekraïne zullen worden gestuurd, omdat hetzelfde verkooppunt beweert dat er ‘munitieproblemen’ zijn.

Rusland wil niet dat het conflict met Kiev voortduurt tot de laatste Oekraïener, zei het hoofd van de Buitenlandse Inlichtingendienst (SVR) Sergey Naryshkin. De VS en hun bondgenoten zijn bereid om Oekraïense levens op te offeren en wapens te sturen naar de regering van Vladimir Zelensky voor hun verklaarde doel om Rusland te verzwakken.

“We begrijpen dat het grootste deel van de bevolking van Oekraïne normale mensen zijn, die een vreedzaam leven willen leiden, maar die mensen werden zowel gijzelaars als slachtoffers van het totalitaire regime in Kiev, en slachtoffers van het agressieve beleid van het NAVO-blok”, voegde hij eraan toe. .

Volgens Naryshkin vormt de door de VS geleide militaire alliantie “de grootste bedreiging voor de stabiliteit en veiligheid in Europa en daarbuiten”. Rusland heeft lang volgehouden dat de gevechten in Oekraïne eigenlijk een “proxy-oorlog” zijn die door Washington en zijn bondgenoten tegen Moskou wordt gevoerd.

error: Kopiëren mag niet!