Vier verdachten overval op geldvervoer aangehouden – Buitgemaak fors geldbedrag terecht

De vier mannen die woensdag in Paramaribo een geldtransport met een personenauto hebben overvallen en daarbij met AK-47 geweren hebben gevuurd op de chauffeur en bijrijder van de auto en een fors geldbedrag in SRD’s, Euro’s en US$ hebben buitgemaakt, zijn aangehouden. Het gestolen geld is terecht. Onder de verdachten was ook de bijrijder van de auto die het geld vervoerde. Hij is vermoedelijk de persoon die de overvallers heeft getipt over het vervoer van het geld.

De drie verdachte overvallers zijn S.A. (22), M.A.(50) en M.O. (44) en de in de kraag gevatte bijrijder is de 34-jarige P. le Roy. Bij de aanhouding – verricht door onder andere leden van RBTP (Regio Bijstand Team Paramaribo) en Intel Directoraat Nationale Veiligheid – naast een geldbedrag ook twee wapens en kogelwerende vesten aangetroffen.

De auto vervoerde geld vanuit Moneyline aan de Prins Hendrikstraat naar een goudopkoopbedrijf in de Anamoestraat. Op de kruising van de Raghoebierstraat en de Simanstraat werd de auto klemgereden.De inzittenden van die auto openden meteen het vuur.

De bestuurder, een lid van het Directoraat Nationale veiligheid (DNV), werd door kogels geraakt in een arm, een dijbeen en in de buik. Zijn bijrijder, een militair, bleef ongedeerd.

De overvallers gingen er vandoor in een grijze Toyota Spacio met een bij de overval buitgemaakte tas waarin ruim SRD 2 miljoen, Euro 95.000 en US$ 100.000 zat. Die tas lag gewoon op de achterbank van de auto.

De overval leek goed te zijn voorbereid. De overvallers droegen kogelwerende vesten en helmen en waren dus gewapend met zware vuurwapens.

error: Kopiëren mag niet!