Bewoners Klein Henar kampen nog steeds met drinkwaterprobleem

De bewoners van Klein Henar in het district Nickerie kampen nog steeds met het probleem, dat er geen water uit hun kranen stroomt. Deze situatie, die voor heel veel ongemak zorgt, sleept zich al bijna drie jaar voort. De oorzaak ligt in de leeggeraakte waterbronnen. 

De districts autoriteiten zorgen er wel voor, dat de enkele honderden huishoudens in het woongebied dagelijks voorzien worden van water dat middels watertrucks wordt geleverd. Hoewel de waterlevering tegemoet komt aan de meest urgente waterbehoefte, vinden bewoners toch dat de situatie voor ongemakken zorgt. Koken, baden, poetsen en andere noodzakelijk huishoudelijke werkzaamheden kunnen niet normaal plaatsvinden. 

De SWM (Surinaamsche Waterleiding Maatschappij) heeft in oktober vorig jaar waterboringen laten verrichten en het waterprobleem zou in december zijn opgelost. Januari is reeds verlopen en nog steeds komt er geen water uit de kraan. 

Bewoners zeggen niet te weten of de waterboringen succesvol zijn geweest. Ze zeggen de situatie beu te zijn. Ze hopen gauw van de autoriteiten te kunnen vernemen wanneer het waterprobleem tot het verleden zal gaan behoren. 

Vooralsnog zullen ze het nog steeds moeten doen met de dagelijkse leveringen van water middels watertrucks. Het geleverde water wordt niet als drinkwater gebruikt. Daarvoor gaat men een eind verderop in Groot Henar om drinkwater in containers te vullen.

SS

error: Kopiëren mag niet!