Shiffrin mikt op all-time WK-record
DOOR CHRIS DINSDALE

25 januari 2023 – 19 maart 2023 – De 57e editie van de FIS Alpine Ski World Cup — het belangrijkste internationale circuit van de alpineskicompetitie. Mikaela Shiffrin, nu de meest succesvolle vrouw in de WK-skigeschiedenis na het reviseren van landgenote Lindsey Vonn, zou binnenkort het algemene record van alpinelegende Ingemar Stenmark kunnen overtreffen.

Shiffrin heeft nu 85 World Cup-overwinningen: 52 overwinningen op de slalom, 19 op de reuzenslalom, vijf op de super-G, drie op de downhill- en stadsevenementen, vijf op de parallelslalom en één op de Alpine gecombineerd.

Ze is de enige skiër in de geschiedenis die overwinningen heeft behaald in alle zes de WK-disciplines en leidt momenteel het WK-klassement 2022-23 met als doel haar vijfde algemene titel te behalen.

error: Kopiëren mag niet!