Filipijnse verpleegkundigen gearriveerd voor de NICU van het AZP

Het ministerie van Volksgezondheid meldt woensdag 1 februari dat een aantal verpleegkundigen uit de Filipijnen is gearriveerd in Suriname. Zij  zullen na enkele werkafspraken gaan werken op de NICU (Neonatal Intensive Care Unit) van  het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. Met hun komst zal de werkdruk op de NICU-afdeling enigszins verlicht worden, aldus het ministerie. 

  • Om hoeveel Filipijnse verpleegkundigen het gaat, vermeldt het persbericht van Volksgezondheid niet. Ook is niet duidelijk onder welke condities en voorwaarden de Filipijnse verpleegkundigen gaan werken en gedurende welke periode.

Voor hun komt moest er wel het nodige werk verzet worden. Het begon in juli 2022 met een een brandbrief van de kinderartsen over de situatie bij de NICU/PICU van het AZP. Door het wegtrekken van gekwalificeerd kader bij deze afdeling hadden de kinderartsen het besluit genomen om het aantal bedden op de afdeling af te schalen.

Vervolgens vond op 15 juli op het ministerie van Volksgezondheid een overleg plaats tussen de leiding van het ministerie, de directie van het AZP en een vertegenwoordiging van de kinderartsen van het AZP.

In de Raad van Ministers vergadering werd woensdag 27 juli goedkeuring verleend voor het werven van Neonatal Intensive Care Unit, NICU, verpleegkundigen uit de Filipijnen. 

Het ministerie van Volksgezondheid ging direct op zoek naar NICU/PICU verpleegkundigen op de Filipijnen. 

Vanwege de verscherpte eisen van de Filipijnse overheid heeft het langer geduurd dan verwacht voordat de verpleegkundigen naar Suriname konden afreizen. Er was een speciale licentie nodig die lang op zich heeft laten wachten, aldus Volksgezondheid.

error: Kopiëren mag niet!